Lespaarden

Bij Country Stables hebben wij diverse lespaarden beschikbaar waar les op wordt gegeven. Bekijk hier onze lespaarden.

Tarieven

Losse les:

Priveles:                      35,- ( Eigen paard 27,50)
2 Persoons dubbele les:  25,- ( Eigen paard 17,50)
Groepsles:                    20,- ( Eigen paard 15,-)

10 Rittenkaarten:

Priveles:                       325,- ( Eigen paard 250,-)
2 Persoons dubbele les:   200.- ( Eigen paard 150,-)
Groepsles:                    175,-  ( Eigen paard 125,-)

Kinderlessen:

Prive pony les:               25,-
2 Persoons dubbele les:   20,-
Groepsles:                     18,-

* let op!

Afzeggen van een les minimaal 24 uur van te voren, anders word de les in rekening gebracht. We have a cancellation policy of 24 hours, otherwise we have to charge the class.

Mocht u een leskaart kopen dan dient deze opgemaakt te worden, bij eerder stoppen met lessen geven wij geen geld terug. De leskaart dient binnen 3 maanden opgemaakt worden. If you decide to buy a lesson card you have to use the card, if you decide to stop we will not return your money. The lesson card should be used within 3 months.

Het maximale ruitergewicht is 90 kg en een veiligheidscap CE-EN 1384 is verplicht. Tijdens de lessen is de buitenbak exclusief voor de les, in de binnenbak is het andere ruiters toegestaan erbij te komen rijden.

* De discipline Western Horsemanship is ontworpen om de bekwaamheid van de ruiter te beoordelen die, in samenwerking met zijn paard, een aantal manoeuvres precies en gelijkmatig uitvoert, zelfverzekerd en met vertrouwen terwijl een gebalanceerde en fundamenteel correcte lichaamshouding blijft gehandhaafd. Het ideale horsemanship parcours is uiterst precies terwijl ruiter en paard in harmonie elke manoeuvre met subtiele hulpen en aansporingen uitvoeren. De volgende manoeuvres zijn toegestaan in een parcours: walk, jog, trot, extended trot (uitgestrekte draf), lope, of extended lope (uitgestrekte galop), achteruit. Op een rechte lijn, gebogen lijn, slangenvolte, cirkels, of achtvormige figuren, of samenstellingen van deze gangen en manoeuvres; halt houden (stops); achteruit in een rechte of gebogen lijn; draai of pivot, daarbij inbegrepen spins erollbacks op de achterhand en/of op de voorhand; zijpassen, op twee hoefslagen, of wijken voor de benen; vliegende of eenvoudige galopchangementen; contra galop; eventueel zonder stijgbeugels.

Instructrices

De lessen bij Country Stables te Wassenaar worden de lessen gegeven door Sarie.

Country Stables instructrice Sarie
Country Stables instructrice Sarie
You must install Adobe Flash to view this content.

Westernlessen

Country Stables is proud to announce, you can have horseback riding lessons in english! For more information contact us.

Westernrijden is een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt, en inmiddels ook in Nederland in opkomst is. Het is ontstaan door het werk van de cowboy, die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard dat ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een rijstijl uit ontstaan en word het niet alleen in Amerika maar ook in de rest van de wereld uitgevoerd. Kom deze afwisselende en snel opkomende tak van sport bij ons proberen, en merk hoe leuk en tegelijk ontspannend deze sport kan zijn! 

Onze instructrice geeft westernlessen aan zowel volwassen als aan kinderen vanaf 5 jaar. Hierbij is het mogelijk om privéles te krijgen, samen met een vriend(in) in een duo te rijden, of deel te nemen aan de groepslessen. De lessen worden gegeven door een gecertificeerde instructrice en we hebben een aantal western getrainde, lespaarden die bij de lessen ingezet worden. Daarnaast is het ook mogelijk om op je eigen paard lessen te volgen. Onze paardrijlessen worden gegeven in het onderdeel Western Horsemanship*.

Mogelijkheden Westernlessen

  • Groepslessen volwassenen:
Onze groepslessen voor volwassenen betekenen paardrijden in een gezellige sfeer met daarbij genoeg aandacht om veel te leren over het westernrijden.
De groepslessen voor volwassenen duren 60 minuten.
  • Groepslessen kinderen (van 5 tot 16 jaar):
De kinderlessen worden in groepen van maximaal 4 kinderen gegeven. Hierdoor krijgen ze veel persoonlijke aandacht. In de kinderlessen word er op een spelenderwijs lesgegeven, waardoor de kinderen met plezier leren paardrijden. De groepen worden ingedeeld naar het niveau en leeftijd van de ruiter, zo rijd je altijd in een groep waar je in thuis voelt.
De groepslessen voor kinderen duren 45 minuten.
  • 2 persoons dubbele les :
In de duolessen rijdt u samen met 1 iemand anders. Dit is erg leuk voor als u bijvoorbeeld met iemand samen wilt groeien in het westernrijden. Plus als u een groeples niet iets voor u vindt, omdat u wat meer persoonlijke aandacht wilt. Is dit een fijne optie.
De duolessen duren 45 minuten voor volwassenen en 30 min voor kinderen.
  • Privélessen :
Wilt u graag starten met rijden of rijdt u al langer, maar u wilt wat meer persoonlijke begeleiding? Dan kunt u natuurlijk ook voor een privéles kiezen.
De privélessen worden op afspraak gegeven, en duren 45 minuten.
  • Privélessen kinderen:
Heeft uw kind nog nooit gereden, of vindt u het prettiger als uw kind alleen rijdt? Dan is er de mogelijkheid voor een privéles, waarin de kinderen 1 op 1 beter leren rijden. Hierbij word er veel persoonlijke aandacht gegeven, waardoor er gerichter te werk gegaan kan worden.
De privélessen voor kinderen worden op afspraak gegeven, en duren 30 minuten.
 
 

Na de les kunt u gebruik maken van onze gezellige kantine met houtkachel, koffie– en frisdrankautomaat.

IMAG0987.jpg

 
 
© 2018 Country Stables | All rights reserved.